May 13, 2018

Housekeeping workshop 2018

U organizaciji redakcije časopisa “Turistički Svet” i udruženja “Ambasadori dobre usluge”, 11. i 12. maja 2018. u hotelu “Sloboda” u Šapcu, uspešno je održan prvi Hotel Housekeeping Workshop na temu “Savremeni proizvodi i usluge u službi hotelskog domaćinstva”.

Menadžeri hotelskih domaćinstava iz hotela širom Srbije imali su, posle dužeg vremena, priliku da se upoznaju sa novim trendovima, proizvodima, uslugama i standardima u oblasti tekstila, uniformi, profesionalne obuće, hotelske kozmetike, higijenskih sredstava, profesionalnog pranja i sušenja veša, ali i da se druže i bolje upoznaju sa svojim kolegama i poslovnim partnerima.

Kroz atraktivne prezentacije, svoj program, proizvode i usluge, kao i novine i trendove u oblasti profesionalne HoReCa opreme, predstavile su kompanije: “Nenateks Textil” iz Šapca, “Lady A” iz Mladenovca, “Covels” iz Novog Sada, kao i “Beotim”, “Alca trgovina”, “Ecolab”, “Albo” i “MP International” iz Beograda. Prvi Hotel Housekeeping Workshop podržale su svojim proizvodima i kompanije “Pionir”, “Atlantic Group” i “PIK Oplenac”.

U sklopu workshop-a održan je i “okrugli sto”, na kojem se govorilo o najvećim problemima u hotelskom domaćinstvu. Gosti “okruglog stola” bili su Rade Samčević – direktor Agencije HT, Jelena Šuleić – GM “A hotela” i Marija Miladinović – izvršni direktor hotela “Moskva”, koji su, govoreći o svojim iskustvima u tom sektoru, problemima sa kojima su se suočavali i načinima kako su ih rešavali – dali ton čitavom događaju.

O tome kako detalji i male promene u enterijeru hotela mogu da ostave veliki utisak na goste govorila je Tamara Štrbac, dizajner enterijera arhitektonskog biroa “Naš stan”. Zahvaljujući njoj, učesnici workshop-a imali su i ekskluzivnu priliku da prvi “uđu” u sobe depadansa hotela Tornik na Zlatiboru koji je pred otvaranjem.

Na opšte oduševljenje učesnika workshop-a, organizatori su priredili i prave “poslastice”, poput izuzetno zanimljivog “stand up predavanja” glumca Marka Stojanovića, pod nazivom “Komunikator – gladijator”, zatim tim bildinga na terasi wellness centra hotela “Sloboda” koji je vodio Peđa Filipović – wellness ambasador Srbije i Crne Gore, kao i druženja uz večeru, vino, muziku i salsu pod otvorenim nebom.

Pohvale kolega bile su i najveća satisfakcija za domaćine! Oduševljenje hotelom “Sloboda”, sobama, besprekornom čistoćom, izvrsnom hranom i bogatstvom ponude, ali, pre svega, ljubaznošću i predusretljivošću osoblja – od direktorke hotela, menadžera sektora do svakog zaposlenog koji je iskazivao iskrenu brigu da svojim kolegama učini boravak nezaboravnim – bio je najjači utisak koji je uverio organizatore da je prvi Hotel Housekeeping Workshop zaista ispunio svoju misiju.
Zato je ocena učesnika za organizatore i domaćine bila jednoglasno: čista petica!